Laden...
Echtscheiding2021-06-30T11:19:46+02:00

Echtscheiding

In deze tijden van grote veranderingen en zoveel praktische zaken om te regelen, willen wij u graag bijstaan en adviseren over de vele juridische aspecten die uw aandacht nodig hebben. Als u ervoor kiest om mediation te proberen, kunt u daarbij de hulp van een advocaat gebruiken om er zeker van te zijn dat u weloverwogen beslissingen neemt tijdens de bemiddeling.

Scroll naar beneden om meer te lezen over echtscheidingsprocedures.

  • de verschillende echtscheidingsgerelateerde onderwerpen
  • A-Z uitgelegd
  • FAQ
  • andere relevante websites
  • onze blogs
  • jurisprudentie over echtscheiding

Vragen over een mogelijke internationale verhuizing?

VRAAG HET AAN ONZE EXPERTS

Hoe kunnen we helpen?

Echtscheiding

Er zijn verschillende manieren om een echtscheiding te regelen. Wij zullen u adviseren, rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden en belangen.

LEES MEER

Samenwonen

Zelfs als er geen huwelijk was, moet de beëindiging van de relatie goed worden geregeld. Wij kunnen u adviseren over de toepasselijke procedures.

LEES MEER

Geregistreerd partnerschap

U kunt uw geregistreerd partnerschap zonder de rechtbank beëindigen als er een overeenkomst is en als er geen minderjarige kinderen zijn.

LEES MEER

Verdeling van de huwelijksgemeenschap

Eerst zullen we uitzoeken welk recht van toepassing is op de verdeling van de activa. Vervolgens onderzoeken we uw belangen en doen we een voorstel.

LEES MEER

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer u op het punt staat een huwelijksovereenkomst te ondertekenen, kunt u vooraf advies vragen aan een van onze advocaten. Wij kunnen één van de echtgenoten of beide samen adviseren.

LEES MEER

Pensioen

Het Nederlandse recht voorziet in pensioenverevening in geval van een echtscheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap. Maar er zijn ook andere manieren om met de pensioenen om te gaan.

LEES MEER

Partneralimentatie

We zoeken uit welk recht van toepassing is en lichten het Nederlandse alimentatiesysteem toe, indien relevant.

LEES MEER

Kinderalimentatie

Wij maken de berekening en geven advies over de financiële afspraken in het convenant.

LEES MEER

Ouderschapsplan

De Nederlandse wet vereist een ouderschapsplan. Als u hierover geen overeenstemming kunt bereiken, zal de rechter die beslissingen nemen.

LEES MEER

Voorlopige voorzieningen

Een echtscheidingsprocedure kan lang duren. Maar sommige dingen kunnen niet wachten.

LEES MEER

Internationale verhuizing

Soms leidt een echtscheiding tot een internationale verhuizing. Wanneer er sprake is van gezamenlijk gezag en/of een omgangsregeling, moet dit goed worden voorbereid.

LEES MEER

Hoe kun je je voorbereiden op een scheiding?

VRAAG HET AAN ONZE EXPERTS

Lees meer over echtscheiding

A-Z uitgelegd

Wij willen u graag alle relevante termen uitleggen, zowel de Engelse als de Nederlandse termen waarmee u geconfronteerd zou kunnen worden in de onderhandelingen of de procedure. Als u iets mist, laat het ons dan weten.

LEES MEER

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen over dit onderwerp met de antwoorden op een rijtje gezet. We verwijzen ook naar andere relevante bronnen binnen onze website of elders. Staat uw vraag niet op de lijst, neem dan contact op met ons kantoor.

LEES MEER

Wat zijn de kosten van een echtscheidingsprocedure?

Contact opnemen

Meer informatie voor u om door te lezen

Openbare bronnen

Informatie over het recht van de verschillende staten van de V.S.

Deze website (www.findlaw.com) zal u juridische informatie geven over elke staat van de VS. Het is een goede plek om uw onderzoek naar informatie over het familierecht in de verschillende staten van de VS te beginnen.

In sommige echtscheidingszaken kan er meer dan één rechtbank zijn die de echtscheidingsprocedure zou kunnen behandelen. U kunt een voorkeur hebben voor de ene rechtbank boven de andere. In andere gevallen kan het nodig zijn dat de rechtbank in een land of staat de wetten van een van de staten van de VS toepast.

Koppels Europa

28 Europese landen

www.coupleseurope.eu

Deze website geeft u een kort overzicht van de juridische situatie in 28 landen.

De eerste site die in geval van een internationale echtscheiding wordt gecontroleerd. Het vertelt u welk recht van toepassing is op de eigendommen van het paar in de provincie. Het geeft ook uitleg over het huwelijksvermogensstelsel en de gevolgen van een echtscheiding. Als u niet getrouwd bent, kunt u ook relevante informatie vinden voor uw situatie, zoals de website ook uitleg geeft over het vermogen van geregistreerde en niet-geregistreerde partners.

Het is geschreven door Europese notarisverenigingen en wordt gesponsord door de Europese Commissie.

Onze blogs

Hebben grootouders recht op een bezoekregeling met de kleinkinderen?

Grootouders kunnen een belangrijke en positieve rol spelen in het leven van de kleinkinderen. Zeker tijdens de scheiding van de ouders kunnen zij de kinderen een veilige en stabiele plek bieden, waar zij over de scheiding praten en alle veranderingen verwerken.

Keuze van de kanten

Een echtscheiding kan echter ook grote gevolgen hebben voor het contact tussen grootouders en kleinkinderen. De relatie met de schoonzoon of dochter kan veranderen. Zeker als de scheiding met veel emoties en verwijten is verlopen en de ouders verwachtten dat de grootouders partij zouden kiezen.

Primaire verblijfplaats

Wanneer de kinderen hun hoofdverblijf bij de schoonzoon of -dochter hebben en [...]

Kan een ploegenarbeider een goede bezoekuitvoering hebben?

Heeft het werken in ploegendienst een negatief effect op je recht om de kinderen te zien? Betekent onregelmatige werktijden dat je de kinderen nauwelijks ziet? Nee, dat zou niet moeten. De zorgregeling of bezoekregeling moet gebaseerd zijn op het belang van de kinderen en moet ook rekening houden met het belang van de ouders.

Moet de zorgregeling vast en rechtdoorzee zijn, of flexibel en aangepast aan het werkschema van de brandweerman? Dit kan afhankelijk zijn van de leeftijd van de kinderen. Of ze speciale behoeften hebben. Kinderen met autisme kunnen een vast schema nodig hebben. De [...]

jurisprudentie

Nog geen echtscheiding, maar het huis en de kinderen...

Rechtbank Oost-Brabant

In dit geval vroeg de vrouw de rechtbank in kort geding om het gebruiksrecht van de woning en de voorlopige toewijzing van de kinderen in plaats van in een echtscheidingsprocedure. 

De partijen zijn in 2017 getrouwd en woonden samen met hun kinderen van twee en drie jaar oud. De vrouw is 27 weken zwanger vanaf de derde. Onlangs heeft de burgemeester een huisverbod voor de man ingesteld voor de duur van 10 dagen, tot 3 maart 2020. De reden hiervoor was dat de man zich intimiderend zou hebben gedragen, [...].

Wacht maar niet. Wees voorbereid en verzamel alle relevante informatie.

Contact opnemen
Ga naar boven