Familierecht
Naast de echtscheidingsprocedures zijn er nog vele andere familierechtelijke kwesties waarover wij kunnen adviseren.
Vandaag de dag is het privéleven van veel mensen niet georganiseerd door het huwelijk en alle wetten over het huwelijk. Mensen hebben kinderen zonder huwelijk. Of ze zullen na de scheiding samenwonen met hun kinderen en de nieuwe partner. Er zijn gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Ouders die geadopteerd hebben. Mensen die samen een huis kopen, zonder samenlevingscontract. Mensen die niet weten of ze echt de ouder van het kind zijn. Ouders die de voogdij over hun kind nooit goed hebben geregeld. Ouders die ruziën over het al dan niet meenemen van de kinderen naar het buitenland, voor een vakantie of voor een langere periode.
Wij helpen u graag bij het vinden van oplossingen voor deze problemen.
Scroll naar beneden om meer te lezen over deze familierechtelijke kwesties:
- familierechtelijke onderwerpen waarmee we u kunnen helpen
- A-Z uitgelegd
- FAQ
- andere relevante websites
- onze blogs
- jurisprudentie over deze familierechtelijke kwesties
Familierecht
Omgangsregeling
Wanneer er sprake is van een gezamenlijk gezag, wordt dit een zorgregeling genoemd. Als er geen gezamenlijk gezag is, heet dit een bezoeksregeling. In beide gevallen heeft het kind de hoofdverblijfplaats bij de ene ouder en een regeling met de andere ouder.
Voornaam
De voornaam kan alleen worden gewijzigd door een beslissing van de rechtbank. Het verzoek moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. De wijziging van de voornaam is alleen toegestaan als daar een goede reden voor is. Natuurlijk is adoptie of geslachtsverandering een goede reden, maar ook meer specifieke persoonlijke of familiale omstandigheden kunnen als een goede reden voor dit persoonlijke verzoek worden vermeld.
Achternaamswijziging
U kunt uw verzoek tot wijziging van uw familienaam of de familienaam van uw kind zelf naar het Ministerie van Justitie sturen. Veel van onze klanten hebben ons echter gevraagd het papierwerk voor hen af te handelen, zodat het verzoek volgens de Nederlandse wet kan worden goedgekeurd.