Andere:

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld vraagt om een snelle en daadkrachtige aanpak.

In geval van huiselijk geweld of stalking kunnen we zowel de verdachte als het slachtoffer vertegenwoordigen. In beide gevallen kan onze bijstand zowel de strafzaak als de civiele zaak over een straatverbod of een wijziging van de bezoekregeling wegens de beschuldiging van huiselijk geweld betreffen.

Als u slachtoffer bent van huiselijk geweld, kunnen wij u helpen om aangifte te doen op het politiebureau. Als de politie geen prioriteit geeft aan het luisteren naar uw beschuldigingen of aan het onderzoeken ervan, nemen wij contact op met de politie of de officier van justitie voor u.

Zodra er een arrestatie is verricht, nemen we contact op met de officier van justitie om over uw belangen te praten. Zo kunnen we bijvoorbeeld debatteren over de mogelijkheid om de verdachte alleen onder strikte voorwaarden vrij te laten, zoals een verbod om contact met u op te nemen.

We kunnen u ook voorbereiden op de hoorzitting in de rechtbank, wat een zeer emotionele ervaring kan zijn. Een informeel gesprek met de officier van justitie, samen met uw advocaat, kan nuttig zijn om goed voorbereid te zijn op die dag.