Laden...
Overig2021-06-30T11:13:13+02:00

 Overig

Veel van onze klanten hebben het moeilijk, vanwege huiselijk geweld, stalking, valse beschuldigingen ect. Wij kunnen u helpen door gebruik te maken van onze ervaring in het strafrecht, het jeugdrecht en het familierecht. Wij zullen alle mogelijke middelen inzetten om de situatie te verbeteren. Dit kan door gebruik te maken van alle mogelijkheden in de echtscheidingsprocedure, zoals het recht om voorlopig in het huwelijksvermogen te wonen. We kunnen gebruik maken van het burgerlijk recht of het strafrecht, om een straatverbod te krijgen. Of gebruik maken van het jeugdrecht, om de belangen van het kind te beschermen.

Onze firma kiest er niet voor om alleen het slachtoffer te verdedigen, of alleen de vermeende verdachte.

Wat uw situatie ook is, we zullen ons best doen om uw belangen te behartigen.

Scroll naar beneden om meer te lezen over deze onderwerpen:

  • de kwesties waarmee we u kunnen helpen
  • A-Z uitgelegd
  • FAQ
  • andere relevante websites
  • onze blogs
  • jurisprudentie over stalking, huiselijk geweld, dwangbevelen, enz.

Vragen over een mogelijk geval van stalking?

VRAAG HET AAN ONZE EXPERTS

Andere juridische kwesties

Huiselijk geweld

In geval van huiselijk geweld of stalking kunnen we zowel de verdachte als het slachtoffer vertegenwoordigen. In beide gevallen kan onze bijstand zowel de strafzaak als de civiele zaak over een straatverbod of een wijziging van de bezoekregeling wegens de beschuldiging van huiselijk geweld betreffen.

LEES MEER

Stalking

Stalking is de sytematische intimidatie van een persoon, door die persoon te achtervolgen, op een vervelende manier contact te maken en soms zelfs te bedreigen.

LEES MEER

Contactverbod

Als u slachtoffer bent van huiselijk geweld of stalking, kan het een (tijdelijke) oplossing zijn om de burgerlijke rechter om een straatverbod te vragen. Het kan zowel uw huis als uw werkadres of de school van de kinderen betreffen.

LEES MEER

Vragen over hoe je een straatverbod kunt krijgen?

VRAAG HET AAN ONZE EXPERTS

Lees meer over andere familierechtelijke kwesties

A-Z uitgelegd

Wij willen u graag alle relevante termen uitleggen, zowel de Engelse als de Nederlandse termen waarmee u geconfronteerd zou kunnen worden tijdens het gesprek met uw advocaat of de politie. Als u iets mist, laat het ons dan weten.

LEES MEER

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen over dit onderwerp met de antwoorden op een rijtje gezet. We verwijzen ook naar andere relevante bronnen binnen onze website of elders. Staat uw vraag niet op de lijst, neem dan contact op met ons kantoor.

LEES MEER

Hoe snel kan ik een straatverbod krijgen voor mijn ex?

Contact opnemen

Meer informatie voor u om door te lezen

Openbare bronnen

Slachtofferhulp in Nederland

Waar kunt u terecht voor ondersteuning, hulp en advies?

www.slachtofferhulp.nl

Slachtofferhulp Nederland (Slachtofferhulp Nederland) is een Nederlandse organisatie. Deze organisatie kan u helpen met emotionele ondersteuning na een ongeval of aanranding.

Zij kunnen ook het Nederlandse strafproces tegen de verdachte uitleggen. En ze zullen u vertellen hoe u de verdachte binnen dat strafproces om financiële compensatie kunt vragen.

Compensatie

In sommige gevallen kan het slachtoffer geen schadevergoeding krijgen van de verdachte van de aanslag. In dat geval is er een mogelijkheid om een schadevergoeding te krijgen van af fonds: Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Bescherming van de kinderen

Deze organisatie kan u ook uitleggen hoe u [...]

Onze blogs

Valse beschuldigingen in een familiezaak

Het doen van een valse aangifte is een strafbaar feit als de aangever op het moment dat hij de aangifte deed wist dat de beschuldiging niet waar was (art. 188 van het Wetboek van Strafrecht). In de praktijk leidt het doen van een valse aangifte zelden tot vervolging of veroordeling. Het enkele feit dat er een vrijspraak volgde, betekende niet dat er sprake was van een valse verklaring. Het is voor een officier van justitie zeer moeilijk om aan het bewijs te komen en een veroordeling te vragen voor het doen van een valse aangifte.

Strafrechtelijke veroordeling

Als er een veroordeling is voor de valse aangifte, wordt het bedrag van de [...]

Het verschil tussen belediging, smaad en laster

Deze woorden zijn vaak verward, maar hebben niet dezelfde betekenis. Laat me je een korte uitleg geven, gebaseerd op het Wetboek van Strafrecht.

Belediging

Het maken van een belediging is een misdrijf. Het kan een publieke belediging zijn: verbaal, in een brief of foto. Het kan ook een belediging zijn van een persoon die voor hem staat: mondeling of door een handeling (bijvoorbeeld door de persoon in het gezicht te spugen). Tot slot kan een belediging bestaan uit het sturen of overhandigen van een belediging op papier of in een afbeelding. […]

jurisprudentie

Straatverbod met dwangsom

Rechtbank Noord-Holland

8 juni 2020, ECLI:NL:RBNHO:2020:4118

De man had een week eerder een kans gekregen van de rechter. Maar hij overtrad het vorige straatverbod. Nu krijgt hij niet alleen een straatverbod, maar ook een straatverbod, beide met een boete van € 200,- per dag, met een maximum van € 2.000,-. Bovendien bepaalt de rechter dat de vrouw de politie kan inschakelen als de man zich niet aan het straatverbod of het straatverbod houdt.

Eerste kort geding

Een week eerder had de vrouw in het eerste vooronderzoek een straatverbod geëist [...].

Oma mag geen foto's op Facebook zetten

Hof van Gelderland

13 mei 2020, ECLI:NL:RBGEL:2020:2521

In dit geval oordeelde de rechtbank dat de grootmoeder de foto's moest verwijderen en geen nieuwe foto's meer mocht plaatsen. Hij legde een boete op. De grootmoeder overtrad het AVG, omdat het plaatsen van de foto's geen zuiver persoonlijke of huishoudelijke activiteit was.

Facebook en Pinterest

De moeder stond niet toe dat de grootmoeder foto's van het kind op haar Facebook- en Pinterest-accounts plaatste. De vader, die elders woont, geeft aan dat ook hij geen foto's van zijn zoon op sociale media wil.

Zelfgemaakte foto's

Oma zegt dat ze [...]

Wacht maar niet. Wees voorbereid en verzamel alle relevante informatie

Contact opnemen
Ga naar boven