Onderhandelingen

Internationale Kinderontvoering

Het beste is natuurlijk om kinderontvoering te voorkomen door vóór de internationale verhuizing te onderhandelen, of stressvolle procedures te vermijden door tot een overeenkomst te komen. Ik heb ervaring in het bijstaan van mijn cliënten bij die onderhandelingen.

Als uw advocaat zal ik dat doen:

  • luisteren naar uw verhaal en vragen stellen totdat we er absoluut zeker van zijn dat we alle relevante informatie hebben
  • u uit te leggen welke documenten relevant zijn om deze feiten aan te tonen
  • u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn bij een ontvoeringsprocedure
  • u uit te leggen hoe de rechtbank uw zaak zal bekijken...
  • uw belangen en argumenten aan de andere partij voorleggen
  • kijken of we creatief kunnen zijn om een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te vinden.

Als u wilt, kan ik op de achtergrond advies geven, zonder rechtstreeks met de andere partij te communiceren. U kunt dan zelf de onderhandelingen blijven voeren.

Als uw huidige advocaat de onderhandelingen voor u voert, zal ik u en uw advocaat graag informeren en adviseren. De meeste familierechtadvocaten krijgen slechts af en toe te maken met een internationale kinderontvoeringszaak. Omdat ontvoeringsprocedures in korte tijd worden behandeld, is het efficiënt als ik uw advocaat snel kan wijzen op de relevante juridische bronnen en met u en uw advocaat kan meedenken over de te volgen strategie.

Als u deelneemt aan Cross Border Mediation in Nederland, neemt u samen met de andere ouder en de 2 mediators deel aan de gesprekken. De advocaten nemen niet deel aan die gesprekken. Als uw advocaat ben ik gedurende de gehele mediation beschikbaar voor overleg, zodat u goed geïnformeerd deze gesprekken kunt voeren.

Gelieve te raadplegen. contact met ons opnemen om uit te vinden hoe we kunnen helpen.

Terug naar : Internationale kinderontvoering