U kunt de rechtbank om een dwangbevel vragen, in een kort geding. Dit kan op korte termijn in de rechtbank worden afgehandeld. Soms in een paar dagen, soms in een paar weken. Dit hangt af van de agenda van de rechtbank en van de beoordeling van de urgentie door de rechtbank. Een dwangbevel wordt vaak gevraagd vanwege huiselijk geweld of stalken.

In deze procedure kunt u een straatverbod aanvragen voor de adressen waar u woont, werkt of naar school gaat. U kunt ook een straatverbod aanvragen voor andere adressen die u regelmatig bezoekt. Je moet dan wel uitleggen waarom dit nodig is en waarom je vindt dat het voor de opgeroepene geen probleem moet zijn om die adressen te vermijden.

Daarnaast kunt u de rechtbank vragen om de gedagvaarde persoon te verbieden om op enigerlei wijze contact met u te zoeken, rechtstreeks of via anderen. U kunt de rechtbank vragen om deze persoon te verbieden contact met u op te nemen op sociale media, of over u te schrijven op sociale media, om berichten te schrijven of goederen op uw naam te bestellen etcetera.

 

Gerelateerde Entries