Villa Pinedo

www.villapinedo.nl/english

Een plek voor kinderen van gescheiden ouders

Een website met informatie voor kinderen. Het wil kinderen laten weten dat er een plaats is waar zij terecht kunnen om ervaringen te delen en advies te krijgen van andere kinderen.

Maar de website is ook zeer nuttig voor ouders, stiefouders en andere volwassenen die erbij betrokken zijn, zoals subsidieouders. De website is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Er is ook een E-boek beschikbaar in het Nederlands en Engels. Villa Pinedo heeft verschillende open brieven opgesteld. Dit gebeurt in samenwerking met ervaringsdeskundige jongeren. Deze brieven zijn een eyeopener voor iedereen die betrokken is bij een echtscheidingsprocedure. Het doel van Villa Pinedo is dat iedereen aandacht heeft voor de gevoelens en gedachten van kinderen.

Het Nederlandse deel van de website is uitgebreider. Het geeft kinderen de mogelijkheid om vragen te stellen en te chatten met een maatje.

Het is belangrijk om dit soort bronnen te gebruiken om een gesprek over de scheiding te voeren met uw kind. Het is in het belang van het kind om betrokken te zijn bij het proces van het schrijven van de opvoedingsplan op een manier die past bij zijn leeftijd. Praten over deze website of het lezen van boeken over kinderen die een scheiding meemaken, kan helpen om het gesprek op gang te brengen.